contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Caraibiana Cu Rom Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



...si totusi nimic nu egaleaza o prajitura cu rom si ciocolata, aromata si plina de savoare :)))
Ingrediente:
Blat:
- 75 g. unt moale
- 120 g. zahar
- 1 priza sare
- 4 oua
- 150 g. faina
- 1 plic de praf de copt
- 4 linguri rom
- 1 lingura cacao
- 6 ciocolate mici cu rom
Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 8 ciocolate mici cu rom
- fulgi de cocos sau alune macinate
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti untul moale (lasat din timp la temperatura camerei) intr-un vas si bateti-l spuma cu mixerul. Adaugati zaharul si praful de sare. Adaugati ouale unul cate unul. Amestecati continuu.
Amestecati faina cu praful de copt si presarati-le treptat peste blat imrpeuna cu romul, apoi amestecati bine. Adaugati praful de cacao. Puneti in forma hartie pentru copt si turnati, usor, blatul:

Taiati ciocolatelele (eu am taiat fiecare bucata in 3, dar le puteti taia si-n 4 sau 5, va fi cu atat mai bine, caci vor aroma placut tot blatul)

Adaugati-le cat mai uniform deasupra blatului:

Introduceti forma in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, dupa care scoateti blatul din forma. Lasati prajitura sa se raceasca:

Topiti ciocolata la bain-marie; turnati peste blat glazura de ciocolata si uniformizati-o cu un cutit, sau pur si simplu lasati-o sa curga in voie (in valuri :P), cum am facut eu:

Taiati ciocolatelele cu rom pe diagonala. Ornati suprafata tortului cu bucatelele de ciocolata (apasati-le usor, ca sa le fixati bine). Presarati fulgii de cocos si serviti imediat :))


Pentru voi :)


Gustoasa rau...rau de tot!!! :P
P.S. Tortul este si mai gustos daca, pe langa ciocolatele cu rom, mai puneti in blat si cateva visine din compot.
Eu am folosit, in total, 3 batoane duble de ROM -batoane cu crema de rom, de 64 g. fiecare. Aveti nevoie, asadar, de 192 grame (doua batoane duble la blat si unul dublu la ornat)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com