Prajitura Caraibiana Cu Rom Si Ciocolata
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...si totusi nimic nu egaleaza o prajitura cu rom si ciocolata, aromata si plina de savoare :)))
Ingrediente:
Blat:
- 75 g. unt moale
- 120 g. zahar
- 1 priza sare
- 4 oua
- 150 g. faina
- 1 plic de praf de copt
- 4 linguri rom
- 1 lingura cacao
- 6 ciocolate mici cu rom
Glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte
- 8 ciocolate mici cu rom
- fulgi de cocos sau alune macinate
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti untul moale (lasat din timp la temperatura camerei) intr-un vas si bateti-l spuma cu mixerul. Adaugati zaharul si praful de sare. Adaugati ouale unul cate unul. Amestecati continuu.
Amestecati faina cu praful de copt si presarati-le treptat peste blat imrpeuna cu romul, apoi amestecati bine. Adaugati praful de cacao. Puneti in forma hartie pentru copt si turnati, usor, blatul:
Taiati ciocolatelele (eu am taiat fiecare bucata in 3, dar le puteti taia si-n 4 sau 5, va fi cu atat mai bine, caci vor aroma placut tot blatul)
Adaugati-le cat mai uniform deasupra blatului:
Introduceti forma in cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, dupa care scoateti blatul din forma. Lasati prajitura sa se raceasca:
Topiti ciocolata la bain-marie; turnati peste blat glazura de ciocolata si uniformizati-o cu un cutit, sau pur si simplu lasati-o sa curga in voie (in valuri :P), cum am facut eu:
Taiati ciocolatelele cu rom pe diagonala. Ornati suprafata tortului cu bucatelele de ciocolata (apasati-le usor, ca sa le fixati bine). Presarati fulgii de cocos si serviti imediat :))
Pentru voi :)
Gustoasa rau...rau de tot!!! :P
P.S. Tortul este si mai gustos daca, pe langa ciocolatele cu rom, mai puneti in blat si cateva visine din compot.
Eu am folosit, in total, 3 batoane duble de ROM -batoane cu crema de rom, de 64 g. fiecare. Aveti nevoie, asadar, de 192 grame (doua batoane duble la blat si unul dublu la ornat)