contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Budapesta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O prajitura pufoasa cu o crema delicata, reteta pentru prajitura Budapesta este accesibila tuturor gospodinelor experimentate si nu numai. Daca mi-a iesit mie, atunci va iesi la toate lumea :)
PRAJITURA BUDAPESTA (timp de preparare: aprox. 100 min.)
Pentru aceasta reteta de prajitura ai nevoie de:
Foi: 300-350 gr. faina, 2 linguri cacao, 50 gr. zahar pudra, 1 ou, o lingurita si jumatate de amoniac, o jumatate cana de lapte caldut;
Pune ingredientele intr-un vas suficient de mare si toarna deasupra amoniacul amestecat cu laptele. Framanta aluatul si inteinde doua foi pe care le coci pe dosul tavii, timp de 20 minute.
Pandispan: 10 oua, 10 linguri faina, 10 linguri zahar;
Bate albusurile intr-un castron si adauga treptat zaharul. Peste acestea adaugi treptat cate un galbenus si bati in continuare bine. La final incorporeaza faina si omogenizeaza cu telul. Coace pandispanul pe dosul tavii tapetate in prealabil cu hartie de copt. Lasa sa se raceasca pana pregatesti crema.
Crema: 1 litru lapte indulcit cu 4 linguri de lapte, 4 pliculete de zahar vanilat, 2 pachete de unt, o fiola esenta de rom.
Pune laptele cu zaharul intr-un vas pe foc. Cand incepe sa fiarba adauga 10 linguri de gris cu lapte facut mai tare. Amesteca in continuu ca sa nu se lipeasca de vas compozitia si adauga si zaharul vanilat pentru aroma. Stinge focul si amesteca in continuare. Cand se raceste compozitia adauga cele doua pachete de unt la temperatura camerei si amesteca pana se omogenizeaza. Crema se imparte in doua, pentru doua straturi.
Asambleaza prajitura astfel: pune o foaie peste care adauga un strat subtire de gem de caise (sau altfel de gem) si apoi un strat de crema. Peste crema pune pandispanul si apoi al doilea strat de crema si inainte de a pune si ultima foaie, unde-o cu gem de caise care sa vina peste crema.


Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com