contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Bounty Bars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inca o prajitura de pe blogul Laurei Sava: Prajitura Bounty Bars. Am facut aceasta prajitura de ziua mea (4 martie), dar pana acum nu am avut timp sa o pun pe blog!...
Multumesc Laura pentru reteta!...
Blat:
- 125 gr unt/margarina
- 100 gr zahar brun
- 3 oua
- 200 gr faina
- 2 linguri cacao
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita plina praf de copt
Crema de cocos:
- 300 ml. lapte
- 3 linguri rase de gris
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos
Insiropat (optional):
- lapte caramel sau lichior de cocos
Glazura:
- 200 g. ciocolata de lapte
- 75 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blatul: Se mixeaza untul/margarina cu zaharul (compozitia trebuie sa fie spumoasa). Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se adauga laptele.
Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt, si se cern. Se incorporeaza in crema de unt/margarina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( tava mea: 24/34 cm) si se introduce in cuptorul in prealabil incalzit.
Se lasa cca. 18-20 de minute la 180 grade C (la mine la foc mic, pt ca nu am cuptor cu grade). Se lasa apoi blatul la racit.
Siropul: Se prepara un lapte caramel si se insiropeaza blatul (se caramelizeaza 2 linguri de zahar, nu tare, pentru ca devine amar, si se stinge cu cca. 100 ml. lapte rece. Se lasa pe foc pana cand zaharul se topeste, dupa care se insiropeaza blatul).
Crema: Laptele, untul, zaharul si grisul se pun pe foc pana se ingroasa. Se adauga nuca de cocos si se amesteca totul foarte bine. Se mai tine pe foc cca. 2-3 minute si se toarna fierbinte peste blatul racit (se niveleaza crema)
Glazura: Se rupe ciocolata in bucati si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza. Se toarna glazura deasupra cremei de cocos.
Se lasa prajitura la frigider pentru cca.1 ora, dupa care se feliaza (cu un cutit incalzit) si se serveste.
Eu ador prajiturile cu cocos, dar sotul nu este adeptul, din acest motiv nu prea fac retete cu nuca de cocos.

Aici am pozat sa vedeti cum mi-a iesit mie compozitia de blat ca si consistenta:
am intins bine compozitia de blat:
blatul scos de la cuptor:
ingredientele de crema:
crema de cocos intinsa peste blat:
si glazura deasupra cremei:
feliata: