contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Bicolora De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O prajiturica simpla care se face foarte-foarte usor... cat ai zice "branza"! :D
(forma folosita: 21 cm diametru, detasabila)
200g branza-crema Philadelphia - la temp. camerei
600g branza dulce (eu am folosit de casa)
10 linguri sirop de artar (sau altul)
50g zahar
4 oua
8 piscoturi Savoiardi sau 8~10 biscuiti ;)
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
aproape o cana visine din compot - fara samburi si scurse de suc
Ouale se pun in blender si se mixeaza bine impreuna cu zaharul; se adauga apoi pe rand: siropul de artar, branza-crema, branza dulce, mixand bine dupa fiecare.
Piscoturile se pun intr-o punga si se zdrobesc. Se adauga peste amestecul de branza si se mixeaza putin. Jumatate din aceasta compozitie se trece intr-un castron si amesteca cu cele 2 linguri de cacao si esenta de rom. Se toarna apoi in forma tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
La compozitia ramasa in blender se adauga vanilie, dupa care aceasta se pune peste compozitia cu cacao; se niveleaza. Deasupra se aseaza visinele, presandu-le usor - cat sa intre putin in compozitia de branza.
Se da la cuptor si se coace la foc potrivit aprox. o ora. Dupa vreo 30~40 min. se acopera cu o folie de aluminiu ca sa nu se arda prea tare deasupra ;)
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar (in forma).
Servita la aprox. o ora dupa ce a fost coapta, cand mai este putin calduta - este "pufoasa" si cremoasa, ca o placinta cu branza, iar dupa ce a stat o noapte la frigider este mai "inchegata", dar tot cremoasa si se simte mai bine gustul branzei-crema ;)


Articol recomandat de cristina-k.blogspot.com