Prajitura Betivul
Sursa Prajitura Betivul
articol scris de Diana blog dianacakes.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blatul:
6 oua, 6 ling apa rece, 300 g zahar, 250 g faina , 1/2 plic praf de copt,1 lamaie, 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie.
se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar. Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
cand s-a racit s etaie in doua , jumatate se foloseste la crema
Crema:
jumatate de blat
200 ml rom
250 g nuca macinata
100g unt sau margarina
sucul si coaja de la 1/2 lamaie
5 lingzahar pudra
o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
un borcan mic de gem de caise
blatul se taie in 2, jumatate se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele
Glazura:
150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.
se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.