contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Aromata Cu Cafea Si Branza De Vaci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aluat :
4 oua
200 g zahar
150 g unt
100 ml lapte
2 lg cafea solubila (ness)
300 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
200 g branza dulce
100 g zahar
1 lg faina
2 oua
1 lg esenta de vanilie
Mod de preparare :
       Aluat : mixam galbenusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele amestecat cu ness-ul, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam peste crema de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari de jos in sus.






       2/3 din aluat il intindem intr-o forma dreptunghiulara ( 22*30 cm ) si dam la cuptor pentru 10 minute.

       Umplutura : mixam spuma ouale cu zaharul, branza de vaci, adaugam faina, si esenta de vanilie. Aceasta crema o punem cu lingura peste prajitura scoasa din cuptor, iar peste crema , tot cu lingura asezam gramajoare din restul de aluat ramas.

       Dam din nou la cuptor pentru 20-30 minute (verificam cu scobitoarea : daca scobitoarea iese curata din aluat , inseamna ca prajitura este coapta) .

       Lasajm prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.
   



        O prajitura aromata si absolut delicioasa ! :) Pofta buna !