Prajitura Aromata Cu Cafea Si Branza De Vaci
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluat :
4 oua
200 g zahar
150 g unt
100 ml lapte
2 lg cafea solubila (ness)
300 g faina
50 g cacao
1 plic praf de copt
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
200 g branza dulce
100 g zahar
1 lg faina
2 oua
1 lg esenta de vanilie
Mod de preparare :
Aluat : mixam galbenusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele amestecat cu ness-ul, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si le adaugam peste crema de cacao. Amestecam cu o lingura, cu miscari de jos in sus.
2/3 din aluat il intindem intr-o forma dreptunghiulara ( 22*30 cm ) si dam la cuptor pentru 10 minute.
Umplutura : mixam spuma ouale cu zaharul, branza de vaci, adaugam faina, si esenta de vanilie. Aceasta crema o punem cu lingura peste prajitura scoasa din cuptor, iar peste crema , tot cu lingura asezam gramajoare din restul de aluat ramas.
Dam din nou la cuptor pentru 20-30 minute (verificam cu scobitoarea : daca scobitoarea iese curata din aluat , inseamna ca prajitura este coapta) .
Lasajm prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem taia si servi.