Prajitura Arlechin
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
500 g faina
200 g unt
2 oua
150 g zahar
1 lingura smantana
1 plic praf de copt
1 praf sare
Pentru umplutura:
5 linguri gem de caise
5 linguri gem de prune
5 linguri gem de capsune/fructe de padure
Pentru topping:
2 galbenusuri
60 g zahar pudra vanilat
bombonele colorate
PREPARARE:
Amestecam faina cu praful de copt si sare. Punem untul taiat bucatele peste aceasta. Adaugam zaharul, ouale si smantana si incepem sa framantam aluatul. Cand devine neted si nu se lipeste de maini il impartim in 3 parti egale si le dam la frigider pentru 30 -40 minute.
Dupa acest interval de timp intindem trei foi dreptunghiulare, pe care le vom coace pe rand, pe fundul unei tavi, la 180°C, pentru 10-15 minute. Ungem foile, dupa ce se racesc, cu gem si le suprapunem.
Ultima foaie de prajitura o ungem cu galbenusurile frecate cu zahar pudra, peste care am presarat bombonele colorate. Punem prajitura la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 2 minute, cat sa se intareasca galbenusul.
Lasam sa se raceasca, o acoperim cu un prosop si o tinem in acest mod minim 12 ore pentru a se muia foile de prajitura. Dupa acest interval de timp o putem taia.
Prajitura o putem pastra 4 -5 zile – daca rezistati atat de mult.
Pofta buna!