contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Aperitiv Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Este un aperitiv foarte de efect cu care va veti incanta familia si prieteni, tocmai prin asemanarea cu o prajitura. L-am remarcat si eu pe un site cu poze. Nu am salvat autorul, am retinut doar asemanarea cu o amandina alba... asta a fost asemanarea de moment.

Blatul:
* 100 g margarina      * 5 oua
* 1 / 2 l de lapte     * 100 g faina
* puţina sare

 

 

Umplutura:
* 200 g crema de branza      * 2-3 lg smantana
* 1/2 ardei rosu       * 1/2 ardei verde
* patrunjel tocat
Pentru decor:
* 125 g crema de branza
* 100 smantana        * pasta de ardei

 


Mod de preparare:
Pentru blat se topeste margarina, se pune faina si se prajeste putin. apoi se divolva cu lapte caldut. Se sareaza si se lasa la rece. cand s-a racat se adauga pe rand galbenusurile si la sfarsit se pun si albusurile batute spuma. Se pune in tava de 22x30 cm, tapetata cu hartie de copt. La cuptor va creste, dar nu va speriati casi va reveni cand o scoateti din cultor. Cand s-a racit se imparte in doua, rezultand doua blaturi.


Pentru umplutura de la mijloc se amesteca branza dulce cu smantana, dupa care se adauga ardei rosu si verde taiat in bucati mici si patrunjel tocat.
Se procedeaza ca la o prajitura, se intinde crem,a de branza pe o jumatate de blat si se acopera cu celalat, apasand usor sa adere bine.
Pentru crema de deasupra, se bate smantana cu mixerul pana devine ca o frisca. Apoi se adauga crema de branza si se mai bate pana se omogenizeaza. Se retine 2-3 linguri pentru decor, iar restul se intinde pe deasupra. In crema oprita se pune putina pasta de ardei, dupa preferinte.


Se da 15-20 minute la frigider, apoi se inparte in bucati si in centru fiecarei bucati se face un decor cu un posch. Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com