contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajitura Ametita Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Mi-a luat foarte mult sa scriu reteta asta, era programata initial in ianuarie dar niciodata in viata nu e asa cum vrem noi.Dar nu mai conteaza, acum i-a venit randul.
Si stiu ca  n-am mai scris de mult, as vrea sa pot spune ca am sa fiu la fel ca inainte , sa scriu ca si pana acum,dar nu promit nimic, caci mie imi place sa imi tin cuvantul, iar in momentul de fata nu garantez nimic.
Dar revenind la reteta noastra, e o prajitura simpla, ciocolatosilor o sa le placa.
Cum nu sunt ciocolatoasa inraita pentru a amortiza gustul am adaugat si lemon curd, dar voi puteti sa o lasati "cheala"sau sa o imbracati in frisca.
Si pornim la drum:
115 gr unt
140 gr ciocolata neagra
2 linguri cogniac
85 gr zahar brun
4 oua
140 gr migdale macinate
Mie nu-mi place sa pun multe ou,dar daca nu va deranjeaza puteti adauga inca doua.
Intr-un vas se pune pe baie de aburi ciocolata impreuna cu cogniacul si se lasa sa se topeasca.Se amesteca sa devina lucioasa si se lasa de-o parte ca sa se racoreasca.Intre timp untul taiat bucati se amesteca cu zaharul pana devine o crema fina, apoi adaugam pe rand galbenusurile amestecand mereu.La final adaugam ciocolata topita iar la final adaugam migdalele macinate si amestecam pana sunt incorporate toate ingredientele.
Albusurile batute spuma se adauga si ele, la inceput 2 linguri, incorporam , iar la final restul de albusuri.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma cu diametru de 23 cm(eu am folosit una de 19) in care am pus hartie de copt numai pe baza formei, peretii fiind unsi cu unt.
Se da forma la cuptorul preincalzit in prealabil la 160 grade Celsius pentru 35-40 minute.
Cand a fost gata, am lasat sa se racoreasca, am scos prajitura din forma, iar cand s-a racit complet am adaugat lemon crud si pe deasupra maracuja.




Migdalele din compozitie dau un gust tare bun, iar combinatia lemon curd - maracuja -ciocolata e divina.