Prajitura Albinita
Sursa Prajitura Albinita

articol scris de claudia-maria-banatu blog claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Crema: 400 ml lapte ,180 g zahar ,100 g gris ,1 plic zahar vanilat (sau esenta de vanilie) ,coaja de lamaie ,1 lingura zeama de lamaie ,200 g unt sau margarina
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se adauga grisul in ploaie, amestecang in continuu. Se fierbe o crema groasa, care se lasa sa se raceasca . Dupa ce crema s-a racit, se bate margarina cu mixerul si treptat se adauga cate o lingura de crema si o lingurita zeama de lamaie.
Foile fierte :400 g faina ,1 ou ,150 g zahar ,50 g unt sau ulei,2 linguri miere de albine,2 linguri lapte ,1 lingurita bicarbonat


se obtin 3 foi care se umple cu crema de gris iar la mijloc se pune gem
