Prajitura Alba Cu Portocale
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 8 albusuri,
- 250 g zahar tos,
- 300 g faina,
- 1 pliculet praf de copt (10 g),
- un praf de sare,
- o lingurita zeama de lamaie,
- 50 g stafide,
- 100 g nuca,
- 2 portocale,
- esenta vanilie,
- unt.
Mod de preparare:
Portocalele se dau pe razatoarea mica.
Se curata de coaja ramasa si se feliaza.
Se taie bucatele, taind pe nervura, 4 felii le pastram sa le punem deasupra.
Nucile se taie marunt cu un cutit.
Se bat albusele cu mixerul, la care adaugam un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie.
Adaugam si zaharul, putin cate putin.
Adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura usor de sus in jos.
Adaugam nucile, stafidele, esenta de vanilie, coaja de portocala si bucatelele de portocale .
Compozitia o punem intr-o tava unsa cu unt (~20 g).
Distribuim uniform bucatelele de portocala pastrate.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 35-45 minute.
Bon Appetit!