Prajitura "alba Ca Zapada"
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Super cunoscuta si foarte incercata pentru ca e o prajitura fina M-am hotarat sa refac reteta dar de data asta cu margarina Rama.
Ingrediente:
Foi:
- 2 galbenuse
- 1 ou intreg
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- 6 linguri zahar praf
- aprox 400g faina
Crema:
- 250g margarina Rama
- 300ml lapte
- 50g amidon alimentar
- 200g zahar
- 2 plicuri zahar vaniliat
- sucul de la o jumatate de lamaie
Se amesteca ingredientele pana se face o coca omogena. Impartim coca in 4 , fiecare parte o intindem pe masa presarata cu putina faina si o coacem 4- 5 minute.
Atentie foile se coc repede ,aveti grija sa nu le ardeti :).
Pentru crema:
Amestecam amidonul cu lapte, zahar si ahar vaniliat si apoi punem craticioara pe foc mic amestecand pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca. Separat frecam putin margarina sa se desfaca si adaugam apoi putin cate putin din crema racita. Adaugam si sucul de lamaie si mixam bine. Obtinem o crema fina, pufoasa.
Umplem foile si deasupra presaram zahar pudra.
Taiem prajitura a 2-a zi cu un cutit inmuiat in apa calda.