Prajitura Alba Ca Zapada Cu Crema De Lamaie
articol scris de Gatiticuspor blog gatiticuspor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiu ce veti spune acum, vaai dar urasc gustul de lamaie dar sincer va spun al meu batranel nu agreaza deloc gustul, mirosul, aroma sau izul de lamaie insa s-a topit dupa aceasta prajitura. Este deosebit de delicata, parfunata, cremoasa si pufoasa. Va spun sincer are un gust divin. Incercati si va minunati...si sa imi dati de stire imediat ce ati facut-o.
Ingrediente pentru foi:
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de zahar
- 2 oua
- o lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 500/550 g faina
Ingrediente pentru crema:
- 1 litru lapte
- 8 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 200 g unt
- sucul si coaja de la o lamaie
Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina zeama de lamaie. Apoi adaugati faina putin cate putin pana ce obtineti un aluat nelipicios.
Lasati aluatul deoparte pentru o jumatate de ora si intre timp preparati crema.
Intr-o cratita puneti faina, zaharul, coaja si zeama de lamaie apoi turnati lapte putin cate putin pana obtineti o pasta, continuati sa turnati din lapte amestecand continuu. Asezati cratita pe foc mic si amestecati cu un tel pana ce crema se ingroasa. Acoperiti cu folie de plastic lipind-o usor pe toata suprafata cremei asa incat sa nu se formeze crusta.
Impartiti aluatul in trei parti egale si intindeti trei foi dreptunghiulare de aceasi marime daca puteti, asezati-le pe cate o foaie de hartie de copt si intepati cu furculita din loc in loc asa incat foaia sa nu se unfle la copt.
Coaceti pe fundul unei tavi la foc mediu pentru 10 minute sau pana ce se coloreaza putin dar ramane inca pufoasa la atingere. Cand crema s-a racit indeajuns de mult incat sa nu va friga la deget adaugati untul cate o lingura pe rand si mixati pana ce acesta se incorporeaza complet.
Cand foile si crema s-au racit asezati prima foaie pe o fasie de folie alimentara, acoperiti cu 1/3 din crema obtinuta si asezati deasupra a doua foaie apasand usor cu palma sa se lipeasca una de cealalta. Procedati astfel cu foile si crema ramasa. Eu am terminat cu un strat de crema la suprafata. Infasurati prajitura in folia de plastic si dati la frigider pentru cel putin 6 ore sau pana a doua zi.
POFTA BUNA!!!