Prajitura Alba Ca Zapada (cu Amoniac)
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
4 Foi :
1 pahar (de vin) lapte
1 pahar (de vin) zahar
1 ou
1 lg amoniac
1 lg unt sau untura
300 g faina
Crema :
1 l lapte
100 g faina
300 g zahar pudra
200 g unt
2 lamai
Glazura :
5 lg zahar pudra
Mod de preparare :
Pentru 4 foi : amestecam toate ingredientele si lasam aluatul obtinut sa se odihneasca 1-3 ore sau de seara pana dimineata .
Dupa ce s-a odihnit aluatul, il impartim in 4 parti si intindem 4 foi . Foile le coacem pe dosul unei tavi (25*35 cm) timp de 10 minute.
Pentru crema : amestecam laptele cu faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, adaugam 150 g zahar pudra si punem craticioara pe foc mic, amestecand intr-una ca sa nu se prinda .
Lasam crema sa se raceasca complet. Intre timp, mixam untul spuma cu 150 g zahar pudra ramas; in el adaugam cate o lingura din crema obtinuta, pe rand. La sfarsit adaugam coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 2 lamai, cu grija , sa nu se taie crema obtinuta.
Aceasta crema o impartim in 3 si ungem foile cu ea. Pe ultima foaie presaram zahar pudra.
Prajitura se lasa la rece de seara pana dimineata, timp in care foile se vor inmuia de la crema .