Prajitura Acrisoara Cu Prune Si Bezea
articol scris de susu blog wwwsimona-susu.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente necesare:
Blatul:
7 oua
3 galbenusuri
400 g prune coapte
300 g unt
300 g zahar
300 g faina
Esenta de vanilie
1 lingurita coaja de portocale
½ plic praf de copt
U praf de sare
1 lingurita zeama de lamaie
Bezea :
3 albusuri
Putina zeama de lamaie
5 linguri de zahar
1 lingurita de amidon
Mod de preparare :
Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare, la inceput cateva minute la viteza mica apoi la viteza mai mare. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul , vanilia si putina sare. Cele 10 galbenusuri se presara cu putin zahar si sare pentru a se intensifica culoarea galbena. Se freaca apoi cu razatura de portocale. Se adauga treptat cate un galbenus la compozitia de unt si se amesteca dupa fiecare. La urma se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si albusuile batute. Se amesteca usor de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, eu am folosit tava de la cuptor, se pune compozitia si deasuprea fructele taiate in doua si asezate cu jumatatea in sus. Cine doreste poate presara si putina scortisoara pe deasupra. Se da tava la cuptorul incins pentru 30-35 de minute in functie de cuptor. Bezeaua se face mixand albusurile cu zaharul iar spre sfarsit se adauga zeama de lamaie si amidonul si se bate in continuare. Se scoate prajitura, se pune bezeaua deasupra, se fac niste modele cu furculita sau pieptanul de bucatarie si se mai da la cuptor pentru 5 minute pana se rumeneste frumos.