Potaje De Garbanzos Con Chorizo - Tocanita De Naut Cu Cartofi Si Chorizo(spanish Chickpea Stew)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
asa ca azi vin cu o combinatie inedita realizata in coltul meu de bucatarie,o reteta populara in toata spania,de sorginte madrilena,despre care am aflat intimplator pe facebook , pe care am tinut sa o testez ,iar astazi sa o impart si cu voi.caci face parte din categoria acelor mincaruri simple,pe care le puteti incropi in 1/2 de ora si care pe linga ca va va potoli foamea va va multumi prin aroma si savoare.cel putin sper,mie asa mi s-a intimplat...
ingrediente pentru 3 persoane:
300 grame naut fiert,
250 grame de spanac tocat (daca nu aveti spanac proaspat puteti folosi si varianta congelata),
1 ceapa medie,tocata,
1 catel de usturoi,tocat,
2 rosii mici,tocate si ele,
2 cartofi dulci medii si 1 cartof obisnuit,facuti cuburi,
150 grame de chorizo,feliat,
1 frunza de dafin,
1 buchet mic de patrunjel,tocat,
2 linguri de ulei de masline
300 grame naut fiert,
250 grame de spanac tocat (daca nu aveti spanac proaspat puteti folosi si varianta congelata),
1 ceapa medie,tocata,
1 catel de usturoi,tocat,
2 rosii mici,tocate si ele,
2 cartofi dulci medii si 1 cartof obisnuit,facuti cuburi,
150 grame de chorizo,feliat,
1 frunza de dafin,
1 buchet mic de patrunjel,tocat,
2 linguri de ulei de masline
sare,piper,dupa gust.
intr-o tigaie incingem cele doua linguri de ulei si lasam la foc moderat chorizo,cite un minut pe fiecare parte,dupa care il rezervam la cald. in uleiul restant gatim ceapa,pina devine translucida,amestecind din cind in cind.apoi adaugam si usturoiul,il lasam citeva secunde ,apoi adaugam rosia tocata cubulete,o perpelim si pe ea citeva secunde,adaugam nautul fiert,cartofii taiati cuburi,frunza de dafin,le acoperim cu apa si le lasam sa se faca la foc moale sub capac,15-20 minute.adaugam acum spanacul si chorizo,amestecam si le mai fierbem inca 5 minute sub capac.potrivim de sare ,piper,la sfirsit adaugam patrunjelul tocat.servim cald,simplu sau in compania unei baghete proaspete,dar varianta ultima aduce si un plus de calorii,asa ca,atentie!:))
intr-o tigaie incingem cele doua linguri de ulei si lasam la foc moderat chorizo,cite un minut pe fiecare parte,dupa care il rezervam la cald. in uleiul restant gatim ceapa,pina devine translucida,amestecind din cind in cind.apoi adaugam si usturoiul,il lasam citeva secunde ,apoi adaugam rosia tocata cubulete,o perpelim si pe ea citeva secunde,adaugam nautul fiert,cartofii taiati cuburi,frunza de dafin,le acoperim cu apa si le lasam sa se faca la foc moale sub capac,15-20 minute.adaugam acum spanacul si chorizo,amestecam si le mai fierbem inca 5 minute sub capac.potrivim de sare ,piper,la sfirsit adaugam patrunjelul tocat.servim cald,simplu sau in compania unei baghete proaspete,dar varianta ultima aduce si un plus de calorii,asa ca,atentie!:))
enjoy!:)