Porumb Fiert
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Porumb, cucuruz, popusoi, stiulete – oricare din aceste cuvinte cazute din senin in minte, Povestelnicului ii creeaza in primul rand urmatoarea asociatie: un stiulete durduliu de pe care se dezlipesc alene clabuci mustosi de aburi si pe care se topeste o bucata imbietoare de unt. V-ati imaginat? Atunci va prezint o scurta instructiune cum sa procedati ca sa atingeti perfectiunea in aceasta reteta mega complicata.
Pas 1: doi pasi si trei miscari la piata, si inapoi.
Pas 3: cu dibacia unui ninja muscat de un roi de albine salbatice dezbracati stiuletii de panuse. Separati panusele de matase. Matasea n-o aruncati, daca doriti, ceaiul din matase este foarte sanatos – “pentru detalii adresati-va medicului sau farmacistului”.
Pas 4: asterneti o parte din panuse pe fundul unei oale.
Pas 5: culcati in asternut porumbul.
Pas 6: inveliti-l, acoperiti-l cu apa, puneti-l pe aragaz, la foc mediu, si cantati-i ceva de leagan timp de 45 – 60 de minute.
Pas 7: pasul evident: spalati-l cu unt si sarati-l. Sa fiti sanatosi!
P.S.
Cine cunoaste variatii la acest subiect, sa le impartaseasca!