Portofele Cu Fasole Verde
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Astazi am pregatit o reteta cu file de cod din revista Click Pofta buna!
600 gr file de cod
100 gr cascaval ras ( eu nu am folosit pentru ca la mine in familie nu mananca toti asa ca am renuntat)
400 gr fasole verde (eu am folosit fasole verde din gradina)
100 gr faina
2 oua
150 gr pesmet
1 lamaie
ulei pentru prajit
sare ,piper
Se spala fileurile de cod ,se taie in patru bucati si se scurg bine.Se fierbe fasolea verde cu putina sare dupa ce a fiert o strecuram si umplem fileurile cu amestecul de fasole,condimentam cu sare si piper ,se stoarce zeama de lamaie pe deasupra.O rulam si o prindem cu o scobitoare.
Batem ouale cu faina ca pentru omleta ,dam pestele prin ou iar dupa aceea prin pesmet si se prajesc in ulei incins.Se serveste cu garnitura de legume fierte.