Porcusori
Sursa Porcusori
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Ingrediente
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 ou
- 150 gr smantana
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 300 gr faina
- ¼ lingurita bicarbonat de soudiu
- ¼ lingurita colorant alimentar roz
- un varf de cutit de colorant alimentar negru
- bilute roz
Preparare
- Se incginge cuptorul la 190˚C. se tapeteaza o tava cu foaie de copt.
- Intr-un vas se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol se bate untul cu zaharul. Se incorporeaza oul urmat de smantana si coaja de lamaie. Se inglobeaza ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare.Se ia o bucatica din aluat si se coloreaza cu negru iar aluatul ramas se coloreaza cu roz.
- Se ia din aluat cate 1 lingurita plina de aluat si se formeaza o bila care se aplatizeaza usor apoi se aseza pe tava. Se fac 2 urechi usor triunghiulare si botul (un bila mica usor aplatizata) din aluatul roz.Se lipesc ochii din aluatul negru. Se pun cate 2 bilute roz la nas si 2 la ochi. Porcusorii se dau la copt 9-10 minute.