Porc Sichuan
Sursa Porc Sichuan
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da... cam de mult timp nu mai facusem nici o mancare chinezeasca. Chiar nu imi dau seama de ce, pentru ca e atat de buna si de picanta :) Inspiratia pentru aceasta reteta a fost blogul Andreei, locul unde mergem de cele mai multe ori cand suntem in cautare de idei pentru pentru retete chinezesti super super bune! Acestea fiind spuse, sa trecem la fapte :)
Pentru vreo 5 portii am folosit:
- 500 g pulpa de porc fara grasime
- 3 ardei (preferabil de culori diferite)
- 3-4 morcovi
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 ardei iuti uscati
- 1 lingura rasa (pentru sos) + 2 lingurite (pentru marinat)
- 4-5 linguri sos soia
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1 lingurita pasta de ardei iute
- 4 linguri de ulei
Taiem carnea fasii subtiri si o punem la marinat intr-o punga sau intr-un bol, impreuna cu 2 linguri sos de soia si 2 lingurite de amidon. Amestecam bine si dam la frigider cam 30 de minute. In acest timp taiem betigase morcovii si ardeii.
Dupa acest timp, incingem 2 linguri de ulei intr-un wok si adaugam usturoiul tocat marunt, pudra de ghimbir si carnea. Amestecam si calim pana cand carnea este rumenita frumos. Transferam totul in alt vas pe care il pastram in apropiere.
Incingem bine restul de ulei in wok, si adaugam ardeii iuti taiati sau rupti bucati. Imediat dupa aceea, adaugam morcovii si ardeii multicolori. Calim cateva minute, pana cand legumele incep sa se inmoaie. Adaugam carnea, 2 linguri sos de soia si pasta de ardei iute. Dizolvam amidonul in cateva linguri de apa rece si il turnam in wok, peste restul ingredientelor. Mai fierbem pana se ingroasa sosul, adica vreo 2 minute.
Servim porcul sichuan cu orez sau cu taitei de orez, ca sa mai ia din iuteala si are vreo 120 de calorii la 100 de grame.