Porc In Sos De Limette Cu Ghimbir Si Coriandru
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
O reteta de duminica, adica o pregatim sambata si o mancam duminica . Are tot ce-i trebuie, carne frageda, legume, sos si mai ales usturoi :)).
Ingrediente ( 2 portii zdravene)
- 500g pulpa de porc
- 6 linguri ulei de masline
- 3 linguri suc de limette ( puteti pune si de lamaie, insa limette e mai aromat)
- 3 catei de usturoi
- 450g morcovi tineri ( se gasesc congelati, stiti voi morcovi din aceia mici)
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita ghimbir tocat
- 2 linguri cubulete ardei gras rosu
- sare, piper
- putin praf de chilli
- zahar
- 1 lingurita coaja de limette rasa
- frunze de coriandru ( doar pentru ornament, eu am folosit patrunjel)
Amestecam 4 linguri ulei cusuc de limette si usturoi pisat. Ungem pulpa de porc cu acest amestec si lasam la marinat peste noapte la frigider.
Scoatem pulpa, incingem putin ulei si o prajim de-o parte si de alta cateva minute.
Incingem cuptorul la foc mic (80 de grade) si coacem pulpa timp de o ora si jumatate ( eu am acoperit-o cu folie , a trebuit s amai adaug 1/2 pahar de apa si la sfarst am lasat-o fara folie doar cat sa se rumeneasca) .
Tocam ceapa si o calim, impreuna cu ghimbirul. Adaugam ardeiul si morcovii. Acoperim si lasam sa fiarba inabusit 10 minute. Condimentam cu sare, piper si coaja de limette. Scoatem carnea din cuptor. Sosul ramas il punem peste morcovi si mai fierbem circa 10 minute.
Servim ornata cu frunze de coriandru.
Reteta am preluat-o din Secretele bucatariei cu mici modificari.