contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc In Haina De Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal


Am facut aceste "pachetele"  cu varza si friptura de porc  de mai multe ori, insa n-am apucat sa postez reteta pana acum....din tot soiul de motive ciudate :)).
Pozele de la penultima isprava de acest gen( de prin februarie )  le-am sters din greseala  :( cand mi s-a stricat celalalt aparat foto .:((
Atunci am promis catorva prieteni reteta , insa cum n-am mai avut pozele,  a trebuit s-o repet.
Ieri  :D. ( asa s-a nimerit )
Asadar, astazi , pot in sfarsit sa va arat cum se face porcul in hainuta de varza cu cordon de kaizer :)
Avem nevoie ,evident ,de carne de porc (eu am folosit pulpa ), varza murata,kaizer (bacon ) feliat , doua cepe mari, un morcov mare ...condimente - verdeturi italiene( cimbru, rozmarin, cimbrisor, busuioc , tarhon) ...piper...boia...foi de dafin ....sare - doar daca e nevoie.
Carnea   se aseaza intr-o tigaie cu putin ulei  . Se gateste exact ca o friptura obisnuita.
Cand  carnea este patrunsa (se verifica, daca nu e gatita dupa ce se evapora sucul lasat de carne, se mai adauga putina apa , repetandu-se operatiunea pana se patrunde bine ), se adauga in tigaie ceapa , morcovul si condimentele -( verdeturile italiene ) si se mai gatesc putin impreuna cu carnea.

Se opreste focul si se lasa sa se stampere.
(Daca doriti puteti pregati friptura cu o zi inainte  ... o rulati in varza  si kaizer , o puneti la frigider ....si a doua zi continuati gatitul pana la capat [ eu asa am facut ] )
Intre timp se pregatesc frunzele de varza ca pentru sarmale.
Cu lingura se pune cate o bucata de friptura si  legumele sotate  pe foaia de varza , apoi se ruleaza . (ca sarmalele )
Fiecare rulou se "incinge" cu un cordon de kaizer.

Se aseaza in tigaia in care s-a facut friptura , se acopera cu apa ...se pun restul de condimente si se continua gatirea.
Dupa o perioada se gusta  si  daca mai este nevoie  adaugati sare si condimente
Varza mea s-a nimerit sa fie suficient de sarata , asa ca eu n-am mai pus deloc sare.
Mancarea e gata cand scade lichidul si varza e fiarta . :)


Eu am ales sa servesc friptura de porc in haina de varza cu mamaliguta. (ai mai au pus si smantana ) .
Cred ca  ar merge bine si  cu orez sau poate cu cartofi....depinde de gusturi :))

Azi dimineata am servit "un rulou" rece pe paine semi ....si mi-a placut  si asa :)

Incercati :)

 



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com