Porc Dulce-acrisor Cu Orez Basmati
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este metoda pe care eu am adoptat-o -Easy way !:)
Ingrediente:
1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
250 g orez basmati
300 g ananas din conserva
2 ardei Kapia rosii
2 ardei grasi galbeni sau verzi
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
Pentru sos:
2 lingurite de ghimbir ras
40 ml sos de soia
1 lingura de otet balsamic
50 g bulion
3 linguri ulei de susan
4 linguri de amidon
100 g zahar
Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.
Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.
Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .
Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .
Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .
L-am scurs de apa .
Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !
Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)
Pofta buna !:)