Porc Dulce Acrisor Coreean
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 150 g carne porc (fasii subtiri)
- 2 linguri faina
- 1 castravete taiat cubulete
- 1/2 morcov bucatele
- 1/2 ceapa taiata mai mare
- 1/2 ardei iute (poate sa fie si murat)
- 1 catel e ustoroi taiat fasii
- 1 lingura otet
- o lingurita zahar
- o lingurita malai
- 1 lingurita sos soia
- 1 galbenus de ou
- sare
- piper
Amestecam doua linguri de faina cu o jumatate de ceasca de apa. Trecem bucatile de carne prin pasta formata si le prajim intr-o tigaie cu putin ulei.
Le scoatem intr-o farfurie pe un servet de hartie.
Intre timp preparam sosul. Punem apa la fiert, cu o lingurita de zahar, o lingurita de otet si morcovii. Dupa 5 minute adaugam ceapa, castravetii si usturoiul. Saram, piperam dupa gust. Adaugam lingurita de malai in ploaie si mai lasam un minut.
Dupa ce sosul fierbe aprox 10 minute asezam carnea pe o farfurie intinsa, turnam sosul deasupra si servim imediat.