Porc Cu Orez In Stil Chinezesc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O fotografie valorează o mie de cuvinte, nu-i așa? Ei bine, uitați-vă la fotografia numărul 10 și gândiți-vă la 1000 de sinonime pentru ”delicios”.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții: (poza 1)
- 600 gr carne de porc (tăiată fâșii și lăsată în prealabil 2 ore la marinat în apă cu sos de soia, sare, piper, cimbru, chili, maghiran, coriandru)
- o cană și jumătate de orez prefiert, plus cinci căni de apă
- 500 gr ciuperci
- 2 cepe
- 2 ardei grași
-100 gr unt
Plan de lucru:
- tăiem ardeiul gras fâșii, tocăm ceapa și ciupercile (poza 2).
- punem orezul la fiert în cinci căni de apă (poza 3). După 20 de minute adăugăm sare și 50 gr de unt. Lăsăm să mai scadă și apoi îl scurgem.
- călim ciupercile în restul de 50gr de unt (poza 4). Adăugăm ardeiul gras și ceapa (pozele 5 și 6). După ce legumele s-au făcut, le scurgem (poza 7). Le punem înapoi în tigaie și le amestecăm cu orezul fiert si condimentam dupa gust (poza 8 ). Mai lăsăm puțin pe foc.
- între timp, punem carnea pe grătar (poza 9)
- poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 35 de minute
Preţ: 7 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita