contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc Cu Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Cred ca v-ati obisnuit deja sa va prezint retete simple! Ce sa fac, sunt un om grabit si pe deasupra mai am si pretentii sa mananc si bine si sanatos, atat cat se poate, desigur:)
  Tin minte ca mancarea asta, adica porc cu legume, ne-o incropea mama seara cand veneam lihniti de foame de la joaca si ceream urgent mancare. Daca nu avea timp de lucruri mai elaborate, fierbea repede niste legume, in speta cartofi si cu un gratar alaturi ne potolea repede burtile si mai ales...gurile:)
Ingrediente(pentru cca 2 persoane):

-4 cartofi medii,
-un morcov mare,
-o mana de pastai de fasole verde,
-un cub(cca 50 g unt), sau 3 linguri ulei masline,
-o lingura patrunjel tocat,
-zeama de lamaie dupa gust,
-500 g cotlet(sau muschiulet) de porc,
-sare,
-piper,
-75 ml vin alb sec,
-un catel de usturoi,
-un praf de cimbru,

Preparare:

  Carnea se spala si se taie in bucati de 1-2 cm. Se sareaza, se pipereaza  se presara cu cimbru uscat si se lasa 10-15 min la marinat in vin alb, in care putem adauga pentru aroma un catel de usturoi, zdrobit bine.
  In acest timp se curata legumele, se taie cuburi si se fierb 10-15 min in apa cu sare fara a le lasa se se sfarame.
  Se scurg si se aseaza intr-un bol si cat sunt inca fierbinti se adauga un cub de unt(sau ulei). Se potriveste de sare si se adauga patrunjel tocat marunt. Noua ne plac aceste legume stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.
  Pe gratarul incins se prajeste carnea pe ambele fete.
  Daca doriti ceva si mai usor pentru cina puteti inlocui porcul cu piept de pui.
 Porc cu legume este o reteta extrem de rapida, la indemana oricui si in acelasi timp gustoasa si savuroasa...
                    Sa aveti pofta!