Porc Cu Legume La Cuptor, Așa Pe Fugă ...
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!!
Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald... Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul ...
Mama mea care este o doamnă cum nu s-a mai văzut, mi-a umplut frigiderul și surpriza mea a fost să găsesc în el printre alte multe bunătăți și o pulpă din aia sănătoasă de porc bineînțeles negătită (din păcate!).
Mama mea care este o doamnă cum nu s-a mai văzut, mi-a umplut frigiderul și surpriza mea a fost să găsesc în el printre alte multe bunătăți și o pulpă din aia sănătoasă de porc bineînțeles negătită (din păcate!).
I-a să vedem. O mâncare easy to do. Am luat pulpa de porc pe care am tăiat-o cuburi, vreo 3-4 morcovi care au scăpat să fie fierți în supă, câțiva cartofi noi, 1 păstârnac, 2 cepe albe tăiate mărunt, un cățel de usturoi și ceva ceapă verde.
Am trântit un amestec de ierburi : oregano, cimbru, busuioc, salvie, rozmarin, piper roșu și verde și ulei de măsline.
Cu jumătate din acest amestec am uns bine carnea și am pus-o la rumenit într-o tigaie. Când a început să-și schimbe culoarea am adăugat ceapa mărunțită.
Separat am spălat bine de tot cartofii și i-am pus la fiert, nu ca pentru piure ci așa până au devenit "al dente".
Am luat o tavă mare în care am pus carnea rumenită, cartofii semi-fierți , morcovii și păstârnacul tăiați fâșii mai groase, usturoiul întreg și ceapa verde. Am adăugat restul de amestec de ierburi
și am dat la cuptor până s-a rumenit bine toată treaba asta.
Am servit-o fierbinte, chiar dacă era foarte cald afară.
Să mâncați cu poftă, că altfel nu-i bună !!!
Inspirația am găsit-o la MAzi care m-a nimerit la fix cu această rețetă.
Mulţumesc pentru vizită !!!!