contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc Cu Legume La Cuptor, Așa Pe Fugă ...

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!!
 Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald... Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul ... 
Mama mea care este o doamnă cum nu s-a mai văzut, mi-a umplut frigiderul și surpriza mea a fost să găsesc în el printre alte multe bunătăți și o pulpă din aia sănătoasă de porc bineînțeles negătită (din păcate!).

I-a să vedem. O mâncare easy to do.  Am luat pulpa de porc pe care am tăiat-o cuburi, vreo 3-4 morcovi care au scăpat să fie fierți în supă, câțiva cartofi noi, 1 păstârnac, 2 cepe albe tăiate mărunt, un cățel de usturoi și ceva ceapă verde.


 Am trântit un amestec de ierburi : oregano, cimbru, busuioc, salvie, rozmarin, piper roșu și verde și ulei de măsline. 


Cu jumătate din acest amestec am uns bine carnea și am pus-o la rumenit într-o tigaie. Când a început să-și schimbe culoarea am adăugat ceapa mărunțită.
Separat am spălat bine de tot cartofii și i-am pus la fiert, nu ca pentru piure ci așa până au devenit "al dente".
Am luat o tavă mare în care am pus carnea rumenită, cartofii semi-fierți , morcovii  și păstârnacul tăiați fâșii mai groase, usturoiul întreg și ceapa verde. Am adăugat restul de amestec de ierburi


 și am dat la cuptor până s-a rumenit bine toată treaba asta.


Am servit-o fierbinte, chiar dacă era foarte cald afară.


Să mâncați cu poftă, că altfel nu-i bună !!!


Inspirația am găsit-o la MAzi care m-a nimerit la fix cu această rețetă.
Mulţumesc pentru vizită !!!!