Porc Cu Ghimbir
Sursa Porc cu ghimbir
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 2 lg ulei
- 300 g carne porc taiata fasii subtiri
- 3 catei usturoi presati in carne
- Se pune ½ cutie bere
- 1 lg Sos soia
Ingrediene prentru pregatirea legumelor:
- 1 lg ulei
- 1 morcov
- 1 ardei rosu (pentru a da si mai multa culoare recomand si unul verde daca aveti)
- 1 ceapa mare
- 3 cm ghimbir ras, se pune treptat
- 1 lg sos soia
Carnea de porc se taie felii foarte subtiri, se prajeste putin in ulei, se adauga usturoiul si bere din cand in cand, cat sa fiarba inabusit timp de 25-30 minute.La sfarsit se adauga 1 lingura de sos de soia. Se cauta sa se prepare astfel incat sa ramana putin sos la sfarsit. (daca este nevoie mai completam cu bere sau apa)
Legumele se taie felii subtiri, se calesc in ulei amestecand mereu la foc rapid timp de 5 minute (aceasta metoda este cunoscuta sub numele de stir fry). Ghimbirul dat prin razatoarea mica se pune spre sfarsit, astfel incat sa mai fiarba impreuna 2-3 minute)
Cand carnea este gata, se pun impreuna la cuptor intr-un vas incins in prealabil (de preferat este un vas metalic gros, sa sfaraie cand se adauga sosul) in ordinea: carne, legume, sos, timp de 5 minute.