Porc Cu Crustă Aromată De Fistic
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru că ne place carnea de porc, dar o mâncăm destul de rar, atunci când o facem ne place să fie ceva deosebit. Așa că am încercat o rețetă nouă și am îmbrăcat carnea într-o fabuloasă curstă de fistic, aromată atât cât trebuie: nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Pentru 4 persoane aveți nevoie de 800-1000 grame pulpă de porc, 2 linguri pesmet (sau 3 linguri de fulgi de porumb mărunțiți), 2 linguri de verdeață tocată (mărar și pătrunjel), 2 gălbenușuri, 80 grame de fistic mărunțit cât mai fin, 2 lingurițe de amestec de condimente (părți egale de măghiran, cimbru, chimen, busuioc, piper, boia dulce, busuioc, scorțișoară), 3 linguri de unt, sare și piper după gust.
Carnea se spălă și se usucă cu un prosop de hârtie și se prăjește întreagă în unt, pe toate părțile.
Apoi se înăbușă la cuptor 60 de minute, acoperită cu folie de aluminiu.
Între timp amestecați pesmetul (sau fulgii de porumb), verdeața, gălbenușurile, fisticul și condimentele.
Cu acest amestec ungeți friptura după cele 60 de minute de înăbușit și mai dați la copt, fără folie, pentru alte 30 de minute.