Porc Cu Cidru Si Mere(pork With Cider And Apples)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
toamna si-a intrat deplin in drepturi,chiar si in bucatarie.alte arome,alte mirosuri ,alte consistente,alti timpi de gatire...merele sint la mare cinste,nu numai ca desert sau gustare ci si ca garnitura la felurile principale.sau ca bautura.azi v-am pregatit mere cu porc gatit in suc fermentat de mere.
va va tenta,oare,toamna mea din farfurie?
ingrediente pentru 3 persoane:
cca 600 carne de porc cu os si un pic de grasime pe margine,
200 ml cidru,
4-5 mere,cu tot cu coaja,desfacute felii si curatate de casuta cu seminte,
2 linguri ulei de masline,
1 lingura cu ierburi de provence,
1 lingura cu unt.
sare,piper,dupa gust.
asezonam carnea cu sare,piper si ierburi de provence.
incingem uleiul intr-o tigaie antiaderenta si rumenim carnea ,sub capac,pe o parte si pe cealalta ,cca 4-5 minute pe fiecare,la foc mediu.dupa care stingem totul cu cidru,deglasam tigaia si transferam continutul ei in oala sub presiune.fierbem acolo totul,cu supapa inchisa, pret de 30-40 minute.punem oala in apa rece,rezervata in chiuveta,pentru a o putea deschide in conditii de siguranta si repede.
intre timp,merele,necuratate de coaja,dar cu casuta simburilor scoasa si taiate felii,le gatim intr-o tigaie in care am topit lingura de unt,cca 3-4 minute pe fiecare parte la foc mic.untul va fi absorbit,adunam intr-o parte de tigaie toate merele si in acest moment putem adauga carnea si zeama din oala .aducem la fierbere si lasam asa,la foc foarte mic,pina cind sosul scade si capata un pic de consistenta.in acest timp,mai intoarcem carnea o data.servim cald,cu un orez cu bob lung fiert simplu,paste de orez sau ce va mai inspira pe voi.si va place,bineinteles!:)
enjoy!