Porc Cu Bambus In Stil Chinezesc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
“Ce or vedea oamenii la Grivei?”,
Cugetă porcul rezemat pe-o parte,
“Îl tot alintă, doarme-n pat cu ei,
În schimb, el tot ce face e să latre.
Eu stau închis cât e ziua de mare
Lătură îmi aduc din când în când,
Deşi, vă spun fără exagerare,
Sunt cel mai gustos patruped… de pe pământ.
Ce iti trebuie pentru doua portii mari (poza1):
- 400 gr. carne de porc taiata fasii subtiri (am folosit muschi)
- 1 borcan bambus
- ulei de susan (pt prajit)
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurite amidon
- un varf lingurita de sare
- un praf de zahar
- 1 lingurita curry (nu apare in poza)
Plan de lucru:
- amestecam bine carnea cu sos de soia, amidon, sare (poza 2).
- taiem bambusul in felii subtiri (poza 3).
- punem carnea in uleiul de susan incins din wok (poza 4). Lasam la foc mare si amestecam in continuu. Cand carnea s-a rumenit, adaugam feliile subtiri de bambus (poza 5). Presaram curry-ul.
- Lasam pe foc inca 10 minute, luam de pe foc si servim (poza 6).
- Pofta buna!
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 10 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita