Porc Cu Ardei In 3 Culori In Stil Chinezesc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea este un fan al bucatariei chinezesti. De aceea, din cand in cand, mai trage cu ochiul la Andreea Chinesefood, adaptand cate o reteta, pentru ca toate ingredientele ei sunt foarte greu de gasit!
Ce iti trebuie pentru 2 portii mari (poza 1)
- 300 gr carne de porc
- 1 bucata ghimbir
- 200 ml supa limpede de pui (apare in poza 2)
- 4-5 catei de usturoi
- 50 ml sos de soia
- 3 ardei mari de 3 culori diferite
- 100 gr amidon
- sare, piper
Plan de lucru:
- Spalam si taiem cubulete ardeii, tocam marunt ghimbirul si cateii de usturoi.Taiem cubulete si carnea (poza 2).
- Trecem carnea prin amidon (poza 3), apoi punem la prajit pana se rumeneste (poza 4). In paralel, intr-un wok calim usturoiul cu ghimbirul (poza5), apoi adaugam ardeii (poza 6). Condimentam dupa gust (poza 8 )
- In supa de pui turnam sosul de soia (poza 7),
- Adaugam carnea peste ardei (poza 9) si acoperim cu supa de pui (poza 10). Lasam pe foc pana se ingroasa supa (poza 11).
- Pofta buna sau, pe intelesul tuturor, 胃口好 (Wèikou hao ) !!! (poza 12).
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 6 lei/portie fara garnitura (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita