contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Porc Chinezesc Si Salata Cu Susan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 2h 15 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 cm radacina de ghimbir, ras
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguri sherry
  • 1 anason stelat
  • 1 lingurita praf de Chinese five-spice
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 linguri zahar brun
  • 300 ml apa
  • 500 gr muschiulet de porc, taiat cubulete

Pentru salata si sos

  • 150 gr mix de salate
  • 1 legatura de ceapa verde, tocata
  • ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece
  • 40 gr seminte de susan, usor prajite

 

Preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 150C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
  2. Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita.Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
  3. Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste-o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan.
  4. Serveste carnea de porc cu sos si salata cu susan.








Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com