Porc Chinezesc Si Salata Cu Susan
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 2h 15 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 cm radacina de ghimbir, ras
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri sherry
- 1 anason stelat
- 1 lingurita praf de Chinese five-spice
- 1 baton de scortisoara
- 2 linguri zahar brun
- 300 ml apa
- 500 gr muschiulet de porc, taiat cubulete
Pentru salata si sos
- 150 gr mix de salate
- 1 legatura de ceapa verde, tocata
- ulei de masline cu aroma de lamaie
- 3 linguri amidon alimentar, dizolvat in 200 ml apa rece
- 40 gr seminte de susan, usor prajite
Preparare
- Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Intr-un vas termorezistent pune carnea de porc.Intr-un alt vas, amesteca celelalte condimenete cu apa si toarna acest mix peste carnea de porc.Acopera vasul si da totul la copt 2 ore.
- Dupa 2 ore, scoate vasul din cuptor, scoate bucatile de carne si toarna sosul intr-o cratita.Pune sosul la fiert intr-o cratita.Adauga amestecand continuu amidonul dizolvat in apa apoi lasa sosul sa fiarba pana cand se ingroasa usor.Adauga carnea si 20 gr seminte de susan, amesteca si mai lasa sa fiarba 3-4 minute.
- Intr-un bol, amesteca salata cu ceapa verde, stropeste-o cu ulei de masline cu aroma de lamaie, dupa gust apoi presara-o cu 20 gr seminte de susan.
- Serveste carnea de porc cu sos si salata cu susan.