Polosi Cu Crema De Portocale
articol scris de nelusuru blog cumimiinbucatarie.blogspot.com
Multumesc Sissi si Maya!
Sunt niste fursecuri super bune!Le-am facut de ziua puiului meu.
Ingrediente:
-250 gr. unt
-140 gr. zahar pudra
-o lingura plina cu varf amidon de porumb
-un plic zahar vanilat
-200 gr. faina
-2 oua
-un praf de sare
Cuptorul se incalzeste la 160g(focul spre mic la mine)
Se freaca spuma untul,zaharul pudra,sarea si zaharul vanilat; se adauga ouale pe rind si la urma se pune faina amestecata cu amidonul, mai mixam un pic sa se amestece si faina si gata compozita.Se pun in tava neunsa(eu am tapetat-o cu hartie de copt)cu posul gramajoare,nu foarte mari pentru ca se latesc.Se coc in cateva minute.
Crema:
-300ml suc de portocala
-2 linguri amidon de porumb
-250g zahar pudra
-200 g unt
Sucul de portocala se amesteca cu amidonul de porumb,se pune vasul pe foc si se da un clocot scurt(max 1-2 minute),apoi se lasa la racit.
Untul se freaca cu zaharul pudra,apoi se mixeaza usor cu sucul de portocala închegat.Sucul meu a fost mai inchis la culoare ca am avut si o portocala rosie.
Cu crema obtinuta se umplu fursecurile.Se pot lasa asa,sau se pot stropi cu ciocolata topita.