Polos - Fursecuri Mirobolante! :)))
articol scris de diamond blog diamondlovescuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o reteta ce merita adaugata la retetarul familiei!:D
la shuting!:D:D
Ingrediente:
250 gr. unt
140 gr. zahar pudra
25 gr. cacao
1 plic zahar vanilescu
200 gr. faina
2 oua
1 praf de sare
Se mixeaza untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si sarea...
apoi se adauga cacaoa...
oualele se incorporeaza unul cate unul...
apoi la final se adauga faina...
compozitia am pus-o in spritzul de fursecuri- puteti folosi si un posh...
fursecurile sa fie de 2-3 cm in diametru...tava am acoprit-o cu hartie de copt desi nu e neaparat necesar- se desprind foarte usor!
lasati la cuptor 10-12 min.
duapa 10 min...
se pot manca asa simple sau se umplu cu crema...
astea sunt toate care mi-au iesit...
Crema ganache alba:
300 gr. cioco alba
200 ml frisca lichida
1 plic zahar de bourbon
Crema ganache de ciocolata cu lapte:
300 gr. ciocolata
300 ml frisca lichida
eu am facut cremele cu jumatatate din cantitati...ca sa obtin fursecuri asortate!
cantitatile initiale sunt pt o 'tura' de fursecuri!
frisca lichida se incalzeste foarte bine...nu se fierbe...
ciocolata rupta bucati...se adauga peste frisca lichida si se amesteca, cu ajutorul unui tel pana se incorporeaza bine...
se da la rece...peste zi...
a doua zi se mixeaza bine...si se spriteaza...
la fel procedam si cu crema ganache de ciocolata cu lapte...
sunt delicioase! multumesc Mayei si lui sissi!