contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Polonezi Cu Nuca Si Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Reteta Shumaila
Mmmmmmmmmmmm,ce buni sunt!
Ingrediente pentru aluat:
-1kg faina
-500 ml lapte caldut
-150g unt
-100-125g zahar
-75g miere de albine
-50g drojdie proaspata
-un praf sare
Suplimentar:
-100g unt
-zahar vanilat de buna calitate
-nuca
-miere
Drojdia se amesteca cu un sfert din cantitatea de zahar,drojdia se va topi.Restul de zahar se topeste in laptele caldut.Se toarna drojdia peste faina,sarea,apoi laptele si se incepe framantarea.Se pune si mierea,untul moale putin cate putin pana il incorporam pe tot.La sfarsit rezulta un aluat moale ca cel de cozonac.Se lasa la rescut pana isi dubleaza volumul.

Apoi,untul(cele 100g)se freaca cu zaharul vanilat.
Cand aluatul a crescut se imparte in 2-3 bucati.Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul,se unge cu untul vanilat si se impatureste.

Se taie fasii,iar fiecare fasie se taie la randul ei,dar la un capat nu de tot-asa,ca doi craci de pantalon.Incepem sa infasuram cei doi ''craci'' unul in jurul celuilalt, iar la final innodam cele doua capete (ca si cind facem un nod cu 2 capete de ata).




Se ung cu ou si se presara cu nuca macinata.

Se coc la 200 grade, aprox. 20 minute (pina se rumenesc frumos).
Cat se coc,facem un sirop din apa si miere,proportii 1:1.Siropul se toarna peste covrigii fierbinti si se lasa pana se racesc sa absoarba tot siropul.


Articol recomandat de cumimiinbucatarie.blogspot.com