"pollo Cacciatore" &mamaliga( Chicken Cacciatore &polenta)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pollo alla cacciatora sau pui gatit in stil vinatoresc...o reteta italiana gatita sub semnul conceptului"one-pot cooking",adica o facem precum studentii din campusuri,economisind si timp si energie,intr-un singur vas...singurul pe care-l vom spala la sfirsitul mesei!despre caldura degajata in bucatarie:mai putina si pentru mai putin timp!va ispiteste,cumva?
nu am respectat o anume reteta,insasi reteta de baza,in italia,are destule variante in functie de locatia geografica,nordul vrea vin rosu,sudul,alb...sau invers,nici nu mai stiu,oricum ,din multitudinea de retete citite!cert ca a iesit ceva mincabil...si remarcabil ca gust!:))
ingrediente:
4 jumatati de piept de pui,
2 tije de telina,tocate marunt,
1 ceapa,tocata,
1 ceapa,tocata,
2 morcovi,taiati marunt,
4 catei de usturoi,
100ml vin rosu,
100 ml supa (de pui sau legume),
600 grame de rosii fara coaja si seminte,taiate marunt,
400-500 grame ciuperci din conserva,
400-500 grame ciuperci din conserva,
1 lingurita de otet balsamic si una de zahar brun,
1 mina de masline kalamata,
1 crenguta de rosmarin, frunze de dafin,sare ,piper,frunze de patrunjel pentru servit.
pieptul de pui ,sarat si piperat se frige in uleiul incins,pe ambele parti,pina cind devine usor maroniu,dupa care se scoate din vas.in el punem acum ceapa,telina,morcovii ,ciupercile si usturoiul si le fierbem cca 10 minute,repunem si carnea rumenita,vinul,lasam sa fiarba 2-3 minute,adaugam restul de ingrediente,adica otetul,zaharul,maslinele,supa,rosiile decojite,dafinul si rosmarinul,aducem la fierbere ,reducem temperatura de gatire,punem un capac si amestecam din cind in cind ,timp de 20 minute.
asta-i tot!adica nu chiar,eu am fiert si niste mamaliga intre timp,pe care am plasat carnea cu sos si legume...mde,sunt modoveanca,nu ma dezmint!
enjoy!
pieptul de pui ,sarat si piperat se frige in uleiul incins,pe ambele parti,pina cind devine usor maroniu,dupa care se scoate din vas.in el punem acum ceapa,telina,morcovii ,ciupercile si usturoiul si le fierbem cca 10 minute,repunem si carnea rumenita,vinul,lasam sa fiarba 2-3 minute,adaugam restul de ingrediente,adica otetul,zaharul,maslinele,supa,rosiile decojite,dafinul si rosmarinul,aducem la fierbere ,reducem temperatura de gatire,punem un capac si amestecam din cind in cind ,timp de 20 minute.
asta-i tot!adica nu chiar,eu am fiert si niste mamaliga intre timp,pe care am plasat carnea cu sos si legume...mde,sunt modoveanca,nu ma dezmint!
enjoy!