contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pogacele Cu Unt Vanilate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.
Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net,prin varietate,gust si  atractivitate,orice produs fabricat pe scara industriala.Oricum,preparate de noi si servite musafirilor,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.:)
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor,in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca,sa trecem la treaba !:))




Ingrediente:
800 g faina alba de buna calitate
250 g zahar
200 g unt 82% grasime
150 ml smantana
2 galbenusuri
3 oua
2 plicuri de vanilie bourbon
1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm.
! Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.


Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata.Se coc la cuptor incins,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit,pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!
Pofta buna !