Pogacele Cu Jumari
Sursa Pogacele cu jumari
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cum am facut-o eu :
500 gr faina
250 ml lapte
1 ou
sare
1 plic drojdie
Cu ce le ungem
10 linguri jumari macinate
sare ,piper
Pentru deasupra
un galbenus de ou
susan ,mac ,cascaval ,chimen
Se face maiaua cu dojidie putin lapte caldut ,putin zahar (cat iei intre degete )si doua linguri faina .Se pun intr-o cana ( drojdia se freaca cu zaharul ,se pune laptele si faina ) se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul .Cu restul de lapte ,faina ,ou ,sare si maiaua se framanta o coca de paine .Intindem o foaia (intinsa bine ) iar cu jumarile pe care le-am incalzit putin ,frecate cu sare si piper ungem foaia cu ele ( nu cu toate jumarile se impart in 3 ) .Se impacheteaza ca un plic (sau cum doriti ) si se lasa la rece o jumate de ora .Dupa o jumate de ora se intinde foaia din nou se unge iar cu jumari ,se impacheteaza si se da din nou la rece .Dupa o jumate de ora se repeta din nou si se lasa iar la rece o jumate de ora .
Dupa ce am terminat cu ungerea cu jumari si dupa trecerea jumatatii de ora se intinde foaia cu o forma se decupeaza pogacelele .Se dau deasupra cu galbenus de ou si susan ,mac cascaval sau chimen .Se introduc la cuptor ......
Coca framantata
Foaia intinsa data cu jumari
Foaia impachetata
Foaia decupata ;))
Pogacelele inainte de coacere
Pogacelele dupa coacere ....