Poale In Brau
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
Aluat:
500 g faina
25 g drojdie
2 oua
1 lingurita zahar
100 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
ulei de floarea soarelui pentru prajit
Umplutura:
250 g branza de vaci
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
1 plic zahar vanilat
60 g zahar + zahar pentru topping
PREPARARE:
Pentru a preagti aluatual amestecam faina cu drojdia topita in laptele caldut, ouale si zaharul vanilat. Il lasam la dospit cam 30-40 minute pana se dubleza ca volum.
In acest timp pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu restul ingredientelor pana obtinem o pasta.
Dupa ce a crescut aluatul, intindem o foaie de 1 cm grosime, pe care o taiem in patratele. In mijlocul fiecarui patratel punem crema de branza, apoi strangem colturile ca un plic.
Le prajim in ulei incins si le pudram cu zahar.
Pofta buna!