Poale In Brau
Sursa Poale in brau
articol scris de antzuka_tzuka blog antzukastuff.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum am promis mi-am platit netu deci revin cu o postare noua.:)
Din categoria "desertul copilariei"vin cu poalele in brau sau placintele cu branza care sunt atat de pufoase si irezistibile..este un desert traditional ...yum yum..
Cu caldura asta e mai greu cu coptul dar parca ai face cate o exceptie cand pofta pune stapanire pe tine:) astfel faci sauna gratis..cine nu vrea?uha:X;)))
deci
Ingrediente
(din amintiri ca le-0m facut acum cateva saptamani:))
1 cana lapte caldut
1 ou
jum de cana de lapte batut
nititca sare
2 maini de zahar
coaja de lamaie
faina cat cuprinde
2-3 linguri ulei
25 g drojdie
Umplutura
aprox 500 g branza(poate si mai mult)
1 ou
150 g zahar(daca breanza e mai acra mai puneti zahar, gustati)
scortisoara
coaja de lamaie
4 linguri gris
Mod de preparare
Drojdia se framanta cu sarea si putin zahar, se adauga din laptele cald si putin faina si sa lasa cateva
Oul se freaca cu restul de zahar, se adauca laptele si laptele batut
Se amesteca bine si se adauga uleiul si faina(aluatul sa fie mai moale)
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura
Se taie patrate in functie cate de mari le vreti si puneti umplutura in mijloc apoi adunati coluturile in mijloc unindu-le.
Se pun in tava tapetata cu foaie de copt
Se ung cu ou sau apa cu zahar si se dau la cuptor pana se rumenesc 20-40 min.
yum yum!
Din categoria "desertul copilariei"vin cu poalele in brau sau placintele cu branza care sunt atat de pufoase si irezistibile..este un desert traditional ...yum yum..
Cu caldura asta e mai greu cu coptul dar parca ai face cate o exceptie cand pofta pune stapanire pe tine:) astfel faci sauna gratis..cine nu vrea?uha:X;)))
deci
Ingrediente
(din amintiri ca le-0m facut acum cateva saptamani:))
1 cana lapte caldut
1 ou
jum de cana de lapte batut
nititca sare
2 maini de zahar
coaja de lamaie
faina cat cuprinde
2-3 linguri ulei
25 g drojdie
Umplutura
aprox 500 g branza(poate si mai mult)
1 ou
150 g zahar(daca breanza e mai acra mai puneti zahar, gustati)
scortisoara
coaja de lamaie
4 linguri gris
Mod de preparare
Drojdia se framanta cu sarea si putin zahar, se adauga din laptele cald si putin faina si sa lasa cateva
Oul se freaca cu restul de zahar, se adauca laptele si laptele batut
Se amesteca bine si se adauga uleiul si faina(aluatul sa fie mai moale)
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura
Se taie patrate in functie cate de mari le vreti si puneti umplutura in mijloc apoi adunati coluturile in mijloc unindu-le.
Se pun in tava tapetata cu foaie de copt
Se ung cu ou sau apa cu zahar si se dau la cuptor pana se rumenesc 20-40 min.
yum yum!