contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Plum Crumble

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un desert simplu, rapid si delicios! Daca nu aveti timp de facut firmiturele din aluat, puteti aplica metoda de la Apple Crumble, din biscuiti cu scortisoara... sau alti biscuiti, si adaugati scortisoara. Scortisoara si prunele fac o treaba minunata împreuna. Împrastie un parfum superb!


        Ingrediente:
  • 800 g prune
  • 140 g faina
  • 130 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita scortisoara/ sau dupa gust

Se spala prunele, se taie/desfac în jumatate, se îndeparteaza sîmburii,
si se aseaza într-un vas de ceramica sau sticla termorezistenta.
Daca doriti sa ungeti forma cu unt, o puteti face. Eu consider ca nu e nevoie.

Daca prunele sînt acre se presara zahar dupa gust.
Daca sînt duci, presarati doar un vîrf de lingurita,
pentru a stabiliza balanta dintre dulce si acru.
Se pudreaza prunele cu scortisoara dupa gust.

Din faina, zahar, unt si scortioara se framînta un aluat fîrîmicios.
Firmiturile ajung pentru o tava de 28 cm Ø .
Eu am facut trei portii generoase, în cocotte.


Cu ajutorul degetelor, se formeaza firmituri care se presara peste prune.

Vasul se da în cuptorul preîncalzit la 180°C si se coace pîna se rumeneste deasupra, 
iar siropul prunelor tîsneste printre firmituri, clocotind usor.
Pofta buna!

Va las cu bine pentru cîteva zile si sper sa ne revedem sanatosi si voiosi!