Plum Cake
Sursa Plum cake
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta e pentru 8-10 persoane. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar
- 25 g cacao
- 6 oua
- 220 g faina 00
- 60 g amidon alimentar
- 16 g praf de copt
- un pic de sare
- 6 linguri suc de mandarine (eu am pus de pere)
- o lingurita lichior Grand Marnier (optional)
- gem de caise
- zahar granule
Intr-un vas, zbatem bine untul impreuna cu zaharul, adaugam 4 linguri suc de pere strecurat
adaugam ouale pe rind, mixind incontinuu ingredientele
dupa ce am terminat de adaugat toate ouale, m-am cam speriat cind am vazut compozitia "brinzoasa", dar mi-am revenit (si eu si compozitia) dupa ce am adaugat faina, amidonul, praful de copt (toate trei cernute in prealabil) si sarea
Intr-un castronel rasturnam 250 g din compozitie la care adaugam lichiorul (facultativ), cacao (25 g) mie mi s-a parut cam multa, 15 g ar fi suficiente ca sa nu fie "prea grea" compozitia, adaugam cele doua linguri de suc si amestecam bine ingredientele.
Rasturnam compozitia galbena intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi rasturnam compozitia cu cacao.
Cu ajutorul unei furculite, amestecam un pic cele doua compozitii si bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 45 de minute.
Scoatem plum cake-ul din cuptor, il asezam pe un gratar si-l lasam la racit.
Intr-o tigaita incalzim citeva linguri de gem de caise (trebuie sa fie calduta, nu fierbinte) iar cu pensonasul ungem pe deasupra apoi presaram zahar granule (nu stiu daca asta este denumirea exacta)
taiem feliute
si servim...