Pleurotus Eryngii, Kräuterseitlinge... Ciuperci
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pleurotus eryngii, Kräuterseitlinge, Păstrăvul scailor...sau cum le-o spune. Ador ciupercile astea! Ai mei nu-s interesati, asa ca îmi fac mie cîte o portie cînd am pofta. Ca de obicei, cea mai simpla varianta e cea mai buna, parerea mea. Cum mie îmi plac legumele si fructele cît mai scurt gatite, în doi timpi si trei miscari fac o portie de ciuperci si le savurez c-o chifla :D
Ingrediente:
- 200 g Kräuterseitlinge/ 3-4 ciuperci
- 2-3 catei de usturoi
- 1 tija cu frunze, oregano de exemplu - merge bine si salvia
- 1 lingura ulei de masline sau de care vreti
- sare si piper (optional) din rîsnita
Ciupercile astea sînt deja curate, dar eu le mai sterg cu un serrvet umed.
Le feliez destul de gros, scot maxim în 3-4 felii taiate pe lungime dintr-un exemplar, si le asez în tigaia încinsa. Le întorc pe-o parte si pe cealalta, iar cînd usturoiul capata culoare îl scot afara sa nu dea aroma neplacuta ciupercilor. Verdeata la fel, o îndepartez cînd consider ca nu mai are nimic de oferit :D Rumenesc ciupercile dupa plac, si gata!
Le scot pe-o farfurie, le sarez si cîteodata si piperez (de data asta nu am avut pofta de piper),
rup din chifla si-i dau bataie! Adica le manînc :D Un snack rapid si delicios! Pofta buna.