Pleurotus Cu Sos De Vin Alb
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ciupercile Pleurotus constituie un aliment foarte indicat in alimentatia omului. Aacestea un contimut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.
Mod de preparare:
Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri. Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Se curata si spala firele de ceapa verde, dupa care se taie pe oblic felii de 5-6 mm. Se pune intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt si se caleste impreuna cu ciupercile. Se taie si ardeii in rondele sau fasii mai lungi, se adauga la ciuperci.
Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga vinul, verdeata si se potriveste de sare. Dupa care se pune capacul si se lasa sa se inmoaie la foc mic. Se poate servi simplu, sau cu un orez alaturi. Pofta buna!