contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pledoarie Pentru Fumat Si De Ce Sa Nu Mancam Peste

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Asa, ca m-a enervat (metaforic vorbind) Bogdana, metaforic vorbind si simt discriminare pana in adancul firii.

Inteleg, pep buna dreptate ca unii nu suporta, nu vor sau nu au chef de fum de tigara, pipa sau Maria Ioana, foarte bine. Eu am. De ce sa ies in frig sa fumez cand e omeneste posibil si dovedit ca se pot amenaja spatii pentru fumatori oriunde?

Nu iti place, treci dincolo la briza si seminte de in (apropos, am vazut niste seminte de floarea soarelui numite “Huligan”, chiar asa, de ce nu se interzice scuiparea semintelor pe strada? Ma deranjeaza).

Sau sa existe localuri numai pentru fumatori, nu fumezi, stai acasa, de ce sa stau eu care fumez in frig si in strada ca aurolacii? E un viciu, da, platesc pentru el, dar ce, e singurul? Asa as interzice nimfomanele in hoteluri, poate ma zgarie la auz cum zbiara una toata noaptea.

Si adulterul e un viciu, propun interzicerea cuplurilor necasatorite (sa dovedeasca frate cu acte in regula ca sunt luati, sex inainte de casatorie nu e voie, pai daca nu imi da voie biserica sa imi dau foc de ce imi permite sa preacurvesc, nu?).

Sigur, in spatii publice, parcuri, langa copii, nu stiu, oriunde, dar in carciuma??? Adica sa nu imi fumez tutunul intre feluri decat langa cersetorul de pe rigola e normal?

Primul spatiu de fumatori amenajat separat intr-un local l-am vazut in Zurich, de mult, e drept. FGrumos, separat de restul lumii, aerisit bine, care e problema daca eu vreau sa fumez? Costa? Platesc friptura mai mult pentru ca sunt smechera.

Maine-poimaine o sa inceapa si veganii sa se impuna, o sa le vina sa vomite cand vad felia de porc si sa va vad cum mancati cotletul si aripioara in strada langa fumatori sa nu se oripileze sensibilosii, pentru ca meritati.

Este absolutamente ilogic sa nu se poata amenaja (nu ma oftic aici pe romani ca ei au rezolvat-o, pana si la spanioli, austrieci sau italieni gasesti localuri cu locuri sau pentru fumatori), vorbesc de tembelii ceilalti de bulgari, de exemplu sau, mai rau, turcii, care nici macar nu sunt in comunitate.

Daca organismul nu imi dicteaza sa ma las de fumat o sa lupt cu toate armele din dotare, am zis, imi place si am drepturi, sunt cetatean.

Slide1

Bunicii si matusile care fumau ca turcii au trait intre 80si ceva si 104 ani, ma mir ca nu s-au plictisit atata amar de vreme.

Si, dupa cum se vede pe pachet, nu s-a dovedit ca fumatul ucide ci ca e posibil sa, asa si sapunul in baie sau ghiveciul vecinului, deci …

Acum cu pestele, ma duc in Auchan cu treburi clare si bonus, sa iau ceva anume. Imi sare in ochi trunchi de crap = saramura. Vezi sa nu, bai nene zici ca e aurit, o bucata mai maricica, aproape 50 de lei, bag sama in prostia mea ca am iesit mai ieftin mancand la carciuma. Mama ma-sii de inginerie, ce scoruri.

Am dat crapul inapoi si atata m-am invartit, ca pana la urma, cu inima stransa, m-am indurat sa dau 19 lei ep doi pastravi mai maricei, ca aia “proaspeti” cred ca erau proaspeti mai de mult.

Slide2

Ce am gasit misto la Auchan, au adus banane mititele, sunt mult mai gustoase decat banana babana.

Slide3

Si au inceput si alte firme sa faca portioare mini de inghetata, ma refer la firme scumpe, nu ma doare sufletul sa dau zeci de lei pe o cutie, dar o portie de 100-150g cu 5 lei parca merge.

Slide4

Doua chestii: carnea de oaie e foarte, foarte, foarte scumpa si afumaturile, parte au sare iodata sau simpla, in regula, dar parte, la acelasi raft, au sare cu conservanti, nu inteleg de ce, trebuie citita fiecare eticheta in parte.

Din fericire, au recurs si ei la pachetele mici, asa ca de o pohta merge.

Slide5

E o brambureala totala intre preturile de la raft si produsele din raft sau listarea lor la casa de marcat, nu am reusit neam sa iau o cutie de mix de ciuperci care avea afisat ca este de fapt cutie cu muguri de orz si la casa faceau piu.

M-am indulcit cu mini-amandine si Tosca de la cofetaria din cartier, proaspete si bune (nu, frisca nu e de care trebuie, dar merge, lasa, mai buna asta, nu are colesterol). De fapt ar trebui sa le spuna mini-mini amandine, sunt mici ca unghia si le mananci ca pe hapuri.

Am si gatit si mai gatim, portii de papusi intre doua drumuri dar deja am pus destule azi, mai lasam si pe maine, mai ales ca presimt ca taman atunci o sa termin ce mi-am propus.

rororo (ps: si Casi fumeaza, asa sa stiti, am martori)