Platou Festiv De Sfantul Ioan
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La multi ani tuturor celor care poarta prenumele de Ioan, Ion,Ionica, Ionut, Ioana,Ionela etc.
La multi ani tatalui meu ;-)
Ce-am pregatit eu aici?
Mai nimic...adica atat de rapid se face platoul asta, ca nici nu pot sa zic ca am muncit la el. Doar mancand...:D
Ingrediente:
o chifla,
1 felie sunca de Praga,
50g somon afumat,
50g icre negre,
50g icre roz,
chipsuri tip Pringles,
250g crema de branza,
marar,
un castravete Fabio.
1. Rulourile de castraveti cu branza si icre le aveti explicate frumos aici.
2. Care-i treaba cu chipsurile? Nicio treaba, zau asa. Iei un chips, pui o linguria din crema de branza, adaugi o fasie de somon afumat, apoi o frunzulita de marar si gata.
Le-am mai preparat si la Platou festiv Rians si le fac mereu, ne plac la nebunie, plus ca se fac ultrarapid.
3. Chifla...se taie in doua.Jumatate se unge cu unt si se pune o felie de salam sau sunca de Praga.
Iar partea superioara a chiflei, care seamana cu o morisca, o taiem "elice cu elice", cum ar veni, o intoarcem, ungem "elicele" cu unt si presaram icrele negre si roz, alternativ. Suprapunem "elicele" peste sunca.
Apoi, asezam chifla in mijlocul unei farfurii, adaugam chipsurile si rulourile din castraveti si gata e platoul festiv ;-)
Am gasit icrele la jumatate de pret in Kaufland, sub 4 lei, si chiflele tot de-acolo le-am luat. Somonul redus si el, iar chipsurile le-am luat din Auchan, marca proprie, sub 5 lei.
Buget mic, cheltuieli mici, La multi ani si pofta mare!! :D