Platou Aperitiv Cu Branza Si Marinata De Verdeturi
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
In zilele de vara se inmultesc si musafirii, probabil vremea buna ii pune pe drumuri si aproape ca nu am avut toata vara weekend in care sa gatesc doar pentru doi.
Dar pentru acei musafiri care sosesc (aproape) neanuntati la ceas de seara va propun sa le pregatiti acest platou plin de bunatati! Pe langa faptul ca se pregateste foarte repede, aroma sa irezistibila, culorile atragatoare, platoul se poate transforma intr-un borcanel plin de bunatati pe care il puteti da musafirilor la plecare. Sa va tina minte! :)
Ingrediente
branza Caciotta de la Lactitalia
branza Toscanella de la Lactitalia
o mana de busuioc proaspat
o mana de arpagic proaspat
2 lingurite de ardei iute uscat
100 gr ulei de masline
100 gr otet de vin
Intr-un recipient amestecati otetul cu uleiul si adaugati ardeiul uscat - e important sa ii lasati cateva minute in ulei pentru a absorbi umezeala si a se inmuia.
Intre timp tocati verdeturile.
Adaugati-le in ulei. Puteti adauga si alte combinatii, eu am preferat cele doua arome.
Taiati cele doua soiuri de branza in feliute. Asezati-le succesiv pe un platou de servire si stropiti-le din belsug cu marinata pregatita.
Daca va ramane sau pur si simplu vreti sa oferiti o atentie gustoasa, asezati aceleasi feliute de branza intr-un borcan - puteti cladi tot succesiv - peste care turnati marinata.