Placintele De Ciocolata Cu Visine
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 1 ora
Cantitate : 12 portii
Ingrediente
- 100 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 1 ou
- 100 ml Vermouth
- 1 lingurita esenta de cocos
- 350 gr faina
- 70 gr cacao pudra
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura
- visine din compot, fara samburi
- 12 linguri zeama din compotul de visine
- 10 gr amidon alimentar
- 12 lingurite unt
- 12 lingurite zahar tos
Preparare
- Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime o tava de 12 briose.
- Pentru aluat, amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Intr-un bol bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi 100 ml Vermouth. Inglobeaza ingredientele uscate.
- Ia ¼ din aluat si pune-l deoparte. Restul de aluat intinde-l pe o planseta pudrata cu faina. Taie din aluat cercuri de 7-9 cm diametru. Aseaza cercurile in locurile de briose, radicand aluatul pe margini. Pune in fiecare placinta 5-6 visine. Amesteca zeama de visine din compot cu amidonul alimentar. Toarna cate lingura de zeama de visine in fiecare placinta. Acopera placintelele cu bucatele rupte din aluatul pastrat. Pune deasupra fiecarei placinte cate lingurita unt apoi presara cu cate lingurita zahar.
- Da placintelele la copt 25-30 minute. Lasa-le sa se raceasca complet.