contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Placintele Cu Rubarba Si Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca nu va place sa lucrati aluaturi cu drojdie, atunci veti iubi acest aluat in care am folosit praf de copt.

Dulci-acrisoare, aceste placintele cu rubarba si capsuni dau dependenta. Le-am pregatit 2 zile la rand si as mai fi facut daca nu mi se termina rubarba din gradina…

INGREDIENTE:
(pentru 15 bucati)

Pentru aluat:
400 g de faina
2 lingurite praf de copt
100 g de zahar
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita esenta vanilie
100 g mascarpone
50 ml lapte
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 praf de sare

Pentru umplutura:
230 g rubarba
230 g capsuni
130 g zahar
1/2 lingurita scortisoara
10 g faina

Pentru topping:
1 ou
zahar pudra
1 praf scortisoara

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim umplutura. Spalam tulpinile de rubarba si capsunile (curate de codite) apoi le punem la uscat. Taiem rubarba in cuburi de maxim 2 cm, le punem intr-o oala impreuna cu zaharul, scoartisoara si capsunile la foc mic pentru inceput, amestecand astfel incat zaharul sa ajunga pe toate fructele. Capsunile si rubarba vor lasa un suc in care se va topi zaharul.

Crestem focul, amestecam continuu dar usor, pana sosul fructelor se leaga ca la gem (in jur de 10 minute dureaza operatiunea). Luam de pe foc si presaram faina, amestecam pana se omogenizeaza si lasam se raceasca.

Pentru a pregati aluatul amestecam faina cu sare, praf de copt, zahar si zahar vanilat. Adaugam mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.

Turnam pe rand laptele si uleiul si amestecam de fiecare data.

Framantam putin aluatul in maini. Este putin uleios, dar nu ne facem probleme, asa trebuie sa fie. Intindem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, intr-un stat de 0.5 mm grosime. Cu o cana taiem cerculete de aluat, in numar par. Punem cate o lingurita pe jumatate din cerculete de aluat si le acoperim cu cealalta jumatate.

Cu o furculita presam marginile astfel incat sa nu ne iasa umplutura. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem timp de 15 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Simplu si absolut delicios!!!

Aluatul il facem repede, la cuptor stau putin… cum ar putea sa nu iti placa sa tot faci ceva bun?

Va las sa va convingeti cat sunt de delicioase!!!

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook